Mo 27 Nov, 2006 07:07
Soldiers and Cowboys suffered for many years before before an enterprising Illinois farmer named Hanson Goodrich invented the Percolator. His patent was granted on August 16, 1889 claiming " an attachment that can be arranged in any coffee-pot; it is a slightly covex circular or supporting, or base plate, with a tube rising therefrom, and a cup, secured to the upper end of the tube. It is so constructed, so that placed within the coffee-pot, the water, when it becomes heated, rises in the tube, escapes into the cup, in which the coffee has been placed, and 'percolates' through the same, as to extract the strength therefrom, finally escaping through the perforated bottom of the cup, to the water below, producing a liquid which will be free of all grounds and impurities so that it is not necessary to use any clearing materials".
The percolator represents an improvement over boiled coffee because it removes the need to strain the brew; however, as shown below, infused coffee drips down from the percolator basket and mixes with the water to be boiled. Alas, this virtually assures that the temperature of the coffee will exceed 202 degrees Fahrenheit. It is virtually impossible to make a decent cup of coffee with a percolator. As discussed above, I would actually prefer to boil coffee rather than use a percolator.
Mo 27 Nov, 2006 11:09
Mo 27 Nov, 2006 12:08
Mo 27 Nov, 2006 13:24
motorang hat geschrieben:Vom Prinzip her, oh Koarrl, wird derselbe Kaffee unten nocheinmal aufgekocht und wieder durchs Sieberl gelassen, dann nochmal etc. - ein Kreislauf halt.
Je länger der Topf Feuer hat, umso stärker wird dadurch die Brühe.
Und man sagt, eigentlich sollt Kaffee gar ned kochen. Zu heiß für all die Aromen. Lässt man einen Türkischen denn aufkochen?
Die Neapolitana lasst das Wasser halt nur 1x durchs Kaffeemehl, vergleichsweise.
Gryße!
Andreas, der motorang
Mo 27 Nov, 2006 13:53
Mo 27 Nov, 2006 14:02
Mo 27 Nov, 2006 14:14
Mo 27 Nov, 2006 15:25
motorang hat geschrieben:Ich habe - um das klarzustellen - nie in Erwägung gezogen dass Du ohne Dein Kaffeeköfferchen unterwegs sein würdest![]()
Übrigens - hamma schon einen Most fyr Tirol?![]()
Gryße!
Andreas, der motorang
Mo 27 Nov, 2006 17:34
Mo 27 Nov, 2006 17:53
Für uns zwei reichen auch 5 Liter
Mo 27 Nov, 2006 19:27
Flint hat geschrieben:und wir ????![]()
Mo 27 Nov, 2006 20:07
Andreas a.d.k.G. hat geschrieben:Flint hat geschrieben:und wir ????![]()
genau ... und wir ... Uwe und ich ... die BSG-2-Takt haben auch Durscht![]()
Bringen auch was mit
Mo 27 Nov, 2006 22:11
Di 28 Nov, 2006 08:20
motorang hat geschrieben:Vom Prinzip her, oh Koarrl, wird derselbe Kaffee unten nocheinmal aufgekocht und wieder durchs Sieberl gelassen, dann nochmal etc. - ein Kreislauf halt.
Di 28 Nov, 2006 09:21
koarrl hat geschrieben:Wie es so schön heißt:
"To understand recursion, you have to understand recursion first."